Saken mot Arne Treholt var et planlagt justismord

Denne artikkelen er skrevet av Elin Tønjum og Reidun Carstens

Men vi starter med å gi ordet til Arne Haugestad, forsvarer for Arne Treholt fra 1985 – 1992. Her er noen utvalgte sitater fra innledningen til hans bok:

Kappefall – et varslet Justismord

«Da Eidsivating lagmannsrett avsa dom i saken mot A T 20 Juni 1985, var begrunnelsen for den oppsiktsvekkende dommen på 20 års fengsel, bl a at Treholt ved sin handlemåte «utøver svik mot oss alle».

Spiondommen rammet Treholt men var samtidig et svik mot våre rettsidealer og derfor et svik mot oss alle, fordi rettsikkerheten er en bærebjelke i vårt demokrati.

Folk flest antar at den dypeste grunn til Treholtsaken hviler på hemmeligheter som ikke er allment kjent. Sakens største hemmelighet er at det ikke forekommer slike hemmeligheter. For å påvise dette er det nødvendig å også behandle det materiale som våre myndigheter har valgt og holde hemmelig. Formålet med denne boken er å påvise et justismord av ganske enestående karakter

Mine største feil som forsvarer i saken begikk jeg som følge av den tillit og respekt jeg hadde for det systemet jeg hadde valgt som min arbeidsplass, for så i neste omgang å bli tatt av det raset som gikk da jeg innså at hele saken var råtten til bunns.

I Treholtsaken finner vi en åsgårdsrei av lovbrudd, manipuleringer og desinformasjon som feide gjennom politihuset, rettssaler og departement midt på 80-tallet, og deretter fortsatte å romstere i aldri så mange år, og kanskje ulmer det stadig.

Jeg kan spillereglene, men for min del velger jeg heller å velte hele brettet,

selv om jeg da kanskje melder meg ut av det gode selskap. Samtidig melder jeg meg heller som interessert i virkelighetens verden, helt fristilt i forhold til andres svært så utvalgte beskrivelser av denne. For meg blir dette nærmest en nødvendig flukt, til virkeligheten

Arne Haugestad – Kappefall utgitt 2004

Vi anbefaler denne boka for de som vil gå inn å se på sakens fakta, bevis, mangel på bevis og detaljer. Arne Treholts egen bok «Alene» anbefales også, den er en perle, utrolig godt beskrevet dag for dag, fra arrestasjon til dom.

Motiver for justismordet mot Arne Treholt.

1. E-tjenestene trengte en lys levende «spion» å vise frem på dette tidspunkt – de hadde behov for mer ressurser samt å begrunne at det skulle være behov for omfattende overvåkning. (At det gjøres slik, finnes flere eksempler på og det skal dokumenteres senere, i en kommentar – ekstreme og kyniske eksempler finnes, også i Norge)

2. Man ville ha slutt på at en del politikere hadde utstrakt kontakt med russere. Det var vanlig at utenlandske ambassader inviterte til mottagelser for blant andre ungdomspolitikere fra 1950 tallet og utover. Dette gjorde også den russiske ambassade. Det ble servert god mat og drikke, folk ble kjent, pratet samme osv. Ingen dramatikk men dette var under den såkalte «kalde krigen» – da forholdet mellom øst og vest var preget av mistenksomhet og kulde. Det var dette bl a Arne Treholt ønsket å gjøre noe med, ved hjelp av diplomati og samtaler. E-tjenestene mislikte dette sterkt og ønsker å få satt en stopper for denne aktiviteten. Dette ble sett på som helt naturlig og vanlig av mange i Arbeiderpartiet.

3. E-tjenestene ønsket å statuere et eksempel og for å få slutt på at de mange russiske kontaktene blant politikere, spesielt i AP. Personen de valgte å ta til dette formål var Arne Treholt. Det kunne like gjerne vært en av de andre som ble tatt, dette var de andre smertelig klar over. Effekten av dette var at de andre ble ytterst disiplinerte for å holde seg i rekkene og tjene systemet. Dette viser seg ved at disse Istedet for å bli tatt og eksponert fikk tildelt høye betrodde stillinger, og gjorde alltid som de ble fortalt. Gode eksempler på dette er bl a Jens Stoltenberg, Thorbjørn Jagland, Einar Førde, Sigbjørn Johnsen osv. Se mer info senere i artikkelen. Einar Førde og andre Nrk-sjefer holdt tett kontakt med e-tjenestene.

4. Etter min mening var Arne Treholt var en for sterk konkurrent til Jens Stoltenberg. Den sjansen kunne man rett og slett ikke ta. Treholt ble tatt fordi han var i overkant intelligent, dyktig og godt likt. Han hadde helt unike sosiale egenskaper osv, som bl a Jens Evensen skrøt mye av.

Det var to fløyer innen Arbeider-partiet. Arne Treholt var en ledende skikkelse på Venstre-fløyen, mens Stoltenberg, var på den såkalte høyrefløyen innen AP. Intern krig mellom disse to fløyene rammet Arne Treholt uten tvil.  Det var flere enn Arne Treholt som ble skviset, bl a Rune Gerhardsen. Arbeiderpartiet har en sterk forbindelse til e-tjenestene uansett hvem som har regjerings-makt. En annerledes kontakt enn den som evt finnes i andre partier. Dette har vært belyst i mange bøker som er utgitt av arbeiderpartiets egne folk, bl a Ronald Bye. Anbefales til interesserte. Det er ikke slik at alle i Ap eller deres ledelse er i kontakt med e-tjenestene, det noen «betrodde» som har slik kontakt. Slik er det også i andre partier, bedrifter og instanser.

Mange av de politikere som hadde kontakter blant russerne skal ha fått kodenavn av KGB. Noen av disse er gjengitt i denne artikkel og andre steder. MEN det er viktig da å vite at ikke alt dette er 100 % sikkert verifisert. Dvs ikke alle kilder er like pålitelige og sannferdige, noen kan ha andre motiver for det de kommer med. Et eksempel på dette er avhopperen Oleg Gordkjevskij som serverte en rekke løgnhistorier – bl a om Einar Førde og Arne Treholt. Det var han som i 1985 hevdet at Førde var agent. Dette tok PST sjefen Erstad opp med Willoch som i sin tur orienterte Gro Harlem Bruntland før hun overtok som statsministeren i 1986. Dermed kunne ikke Førde bli Utenriksminister slik han ønsket. Å hindre dette kan ha vært motivet der.

Med dette forbehold, gjengir vi likevel litt av slik info, som bl a kommer fra Brennpunkt – se linker nedenfor:

DUDIN – kodenavnet for Reiulf Steen, som siden våren 1969, over en periode på ca. 20 år, står oppført som KGB-kontakt i Norge. JURI var KGBs kodenavn på Torbjørn Jagland. To KGB-avhoppere har pekt ham ut som flittig og viktig KGB-kontakt gjennom mange år. RIK var kodenavnet på tidligere finansminister Sigbjørn Johsen, som hadde sjefskoordinator i KGBs avdeling for økonomisk etterretning i Oslo som sin kontakt.

STEKLOV er kodenavnet på Jens Stoltenberg. Alle disse gikk altså fri og fikk fine stillinger, selv om de gjorde akkurat det samme som Arne Treholt, eller kanskje overleverte mer.

Det interessante her er at etter alt det som har vært, av etterforskning, vitne-avhør osv, så har det ikke vært nevnt noe slikt kodenavn på Arne Treholt! Det KAN tyde på at de andre som er nevnt var lengre inne i slik kontakt, og i mange tilfeller fortsatte dette også  etter Treholts dom.

Navnet FOXTROT var den interne betegnelsen  POT eller nåværende PST brukt på Arne Treholt i forbindelse med den langvarige overvåkningen som formelt startet i 1976. Han og 7 andre embeds og tjenestemenn i UD, ble utpekt som spionmistenkte.  Alle åtte ble fikk en saksmappe som ble kalt opp etter danser som TANGO, FOXTROT osv. I den interne POT sjargongen ble de åtte omtalt som DANSERNE.»

Fra de andre politiske partiene er det først og fremst Berge Furre, Knut Løfsnes og Paul Chaffey (Kodenavn ”RON”) som er gjengangerne. Berge Furre hadde over 30 møter i serie med KGBs Stanislav Tsjebotok bare fra 1979 til 1981.

Det er mange kilder for dette, her er en artikkel fra Dagbladet med mer info, for interesserte. Siterer litt derfra:

Steklov ble derfor betraktet som et hovedmål for KGB. Problemet var at Brusletto og MI 6 ikke ante hvem Steklov var. Butkov ble derfor gitt et høyt prioritert oppdrag: Så fremt det overhode lot seg gjøre, skulle han forsøke å finne identiteten til den norske politikeren under sitt ferieopphold i Moskva i desember 1989. Med iskald ro og stort mot greide han i et ubevoktet øyeblikk i KGB-senteret å ta ut Steklovs mappe fra safen. Navnet var sensasjonelt: Jens Stoltenberg. Og videre:

Juris var muligens Torbjørn Jagland. Det får vi antakelig aldri vite, siden arbeidet og offentliggjøringen stanset. Alf R Jacobsen sier: På egen hånd ville MI 6 og POT aldri ha grepet inn, men begge organisasjoner var og er meget lydhøre for politiske signaler. Hvem kom signalene fra og hva var motivet? Ap-journalistenes hatefulle reaksjoner gjorde det umulig for meg og andre å komme til bunns. Stortinget har nå sjansen. Det kan tvinge fram svarene vi trenger.

https://www.dagbladet.no/kultur/stortinget-maring-granske/63552551

En link til fra Dagbladet: https://archive.is/O8x5

Det må også nevnes at det måtte utvises en tjenestemann fra den russiske ambassade i den anledning at Jens Stoltenberg skulle bli minister. Det er grunn til å tro at Stoltenberg har levert dokumenter som er mer til fare for rikets sikkerhet, enn Arne Treholt noensinne har gjort. Det skal ikke så mye til heller, da Arne Treholt hverken skriftlig eller muntlig overleverte slik info til noen fremmed makt. Se bl a sakens dokumenter og den nevnte bok av Arne Haugestad, der alt av hemmelige dokumentene er offentliggjort, slik at alle som vil kan se og vurdere sakens fakta selv.

Det er mange som etter å ha satt seg inn i saken, også ang hva aktoratets hadde å komme med, har konkludert med at Treholt-saken var et justismord. De som mener noe annet, har trodd på det som ble blåst opp i media og ikke undersøkt saken.

Det er heller ingen tvil om at justismordet var planlagt, slik som justismord faktisk ofte er. Om man innser hva som var formålet med saken og hva som ble oppnådd, ser man også klart at det var planlagt. I noen slike saker ønsker man sterkt å finne noen å få dømt, slik at man har en skyldig, en syndebukk, andre ganger kreerer man justismord for å bli kvitt eller stigmatisert en brysom person. Som en grov trakasseringsmetode.

standard_Arne_Treholt_i_1990Overgrepene mot personen Arne Treholt og hans familie var store.

Tre ganger har det vært satt fram begjæring om gjenopptakelse av straffesaken, men er blitt avvist hver gang, sist av Gjenopptakelseskommisjonen 9. juni 2011. Kommisjonen konkluderte enstemmig med at det ikke var grunn til å gjenåpne saken. Dog kan man spørre ; Ville Arne Treholt forsøkt å få saken gjenopptatt tre ganger dersom han var skyldig i samtlige anklager ? Ikke særlig sannsynlig.

Romavlyttingen, overvåkingen og ransakingene som Politiets sikkerhetstjeneste (POT) gjennomførte i Arne Treholts leilighet, var ulovlig. Dette er fastslått av EOS-utvalget.

(Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste)

Klikk for å få tilgang til treholtendelig.pdf

Det var flere set up, man skaffet en leilighet som nabo til hans bolig, både i Oscarsgt i Oslo og likeledes i New York, politifolk gav seg ut for å være venner osv. Mens han var under overvåkning og mistanke, ble han oppfordret til å søke forsvarets høyskole. Det ble sagt rett ut at dette var for at han skulle få tilgang til mer hemmeligheter ang rikets sikkerhet. Arne Treholt selv ønsket ikke dette, men hans kone Kari Storækre ville gjerne hjem til Norge og hans «venner» som bl a var politi undercover, rådet han til å søke seg til forsvarets høyskole.

Dersom man virkelig var redd for at han var en reell spion som kunne skade vårt land og folk, ville ikke de samme folkene oppfordret han til å søke seg til Forsvarets høyskole. Henviser til bøker osv, ang dokumentasjon og detaljer.

Det ble gjort overgrep mot han og hans daværende kone Kari Storækre, når det gjelder overvåkning, avlytting og mye annet. Det er bevist at det såkalte pengebeviset ble jukset med. Fotobevis var også manipulert, se dokumentasjon i kommentarene. Det ble brukt uedelige og sjofle knep gjennom hele saken.

<!– wp:button –>
<div class=»wp-block-button»><a class=»wp-block-button__link wp-element-button»>http://Støtt mitt arbeide med en donasjon: https://www.givesendgo.com/G9TSA</a></div&gt;
<!– /wp:button –>

Dersom man har behov for å jukse og bedra med bevisene i en sak, sier det ALT.

Elin Tønjum: Mitt forhold til saken mot Arne Treholt begynte da jeg arbeidet med Justismord ganske intenst i 6-7 år. Var pårørende til en som var blitt utsatt for et horribelt justismord, og jeg gjorde alt jeg kunne for å hjelpe han. Selv om saken var ganske klar og jeg leverte 75 klare punkter samt håndfaste beviser som beviste at vedkommende var helt uskyldig, til en av de mest kjente etterforskerne i Norge, så kom vi ingen vei, da denne personen faktisk misbrukte det vi gav, til egen vinning. Vi ble også overvåket og motarbeidet noe helt ekstremt, beviser ble antagelig ødelagt av politiet osv. Når det er mye prestisje i en sak, så ser det ikke ut til at man skyr noe, for å få det til å se ut slik man ønsker. Det er visstnok symptomatisk men den saken er en annen historie.

Men det var mens jeg holdt på med den saken at jeg leste jeg alle bøkene som Arne Treholt hadde skrevet, til da, og også alt som fantes om saken hans. Jeg var interessert fordi jeg gjorde alt jeg kunne for å sette meg inn i temaet lov og rett, justismord, fengsel osv. Det er unikt at en person med et slikt intellekt og superb formuleringsevne har vært gjennom alt fra arrestasjon, varetekt, avhør, glattcelle, fengsel, rettssak i Norge og har kunnet skrive og formidle så rikt om hvordan dette føltes. Dette har jeg  takket Arne Treholt for at han har gjort og anbefaler ALLE som er interessert i dette, å lese hans bøker. Som er disse:

1969 Marketakis og juntaen

  • 1976 Norges havretts- og ressurspolitikk
  • 1985 Alene
  • 1991 Avdeling K
  • 2004 Gråsoner

2010 – Hva var det du forsøkte å få til (bok skrevet sammen med Johan Galtung)

1980 – Atomvåpen og usikkerhetspolitikk – Tiden forlag. Boken ble en Brannfakkel. Sammen med Thorbjørn Jagland, Sverre Bergh Johansen og Jostein Nyhamar. I en oppfølgende bok i 1982 lanserte Jens Evensen et omfattende traktatforslag til Norden som atomvåpen fri sone. Arne Treholt kom da med en del bidrag som førte til at han fikk flomkasterne mot seg da den indre kjernen i AP og også i POT mente at det var han som var den som hadde evne til å ta de organisatoriske grepene for å få dette til.

Altså et mulig motiv for å få ham av veien her også?

Min venninne Reidun og jeg hadde snakket sammen om Treholt saken og hadde samme syn på den. Da jeg så at det skulle være pressekonferanse og boklansering – for en bok som Treholt hadde skrevet sammen med Johan Galtung – nevnte jeg det for Reidun og vi bestemte oss for at vi ville være tilstede der. Det angret vi aldri på.

De to muntre herrene var på plass på scenen da vi kom. Tonen var hjertelig, spøkefull og munter, Stemningen var god. Vi kjøpte boka og fikk den signert, jeg hadde også med hilsner fra en felles kjent som tidligere jobbet for Arne Treholt i New York, jurist Synnøve Fjellbakk Taftø (også kalt Norges mest kjente politiske fange) Vi kjøpte en bok til henne med en personlig hilsen til henne og hennes mann fra Arne Treholt.

Fikk også mulighet til å snakke litt med de to herrer –  Interessante, hyggelige og lynende intelligente var begge de to. Johan Galtung behandlet meg som om han alltid skulle ha kjent meg, som om jeg skulle vært en gammel venn av han, selv om jeg aldri hadde truffet ham før. Det var spesielt.

Reidun fikk mulighet til å fortelle at da hun hørte og så media belyse saken den gang, fikk hun en umiddelbar følelse av at det var et spill og sa: «Dette har ikke Arne Treholt gjort.»  Hun sa dette til familiemedlemmer og noen kolleger i den gang Bergen Bank A/S i Trondheim. Hun lot seg ikke overbevise av det som ble prestenert for å vise at han var skyldig. Magefølelsen sa noe helt annet, og hennes ovebevisning har ikke endret seg med årene. At Arne kan ha beveget seg på » tynn is » kan være mulig, men det er ikke det samme som å være skyldig i spionasje. » Sier Reidun.

Etter dette ble vi begge venn med Arne Treholt da han dukket opp på Facebook mens det ble arbeidet for å få saken hans gjenopptatt. Dette er noen år siden nå. Saken ble forsøkt gjenopptatt i 2011.

Boken ble utgitt 21.10.2010 Her fra boklanseringen – og litt fra en artikkel dengang:

https://www.dagbladet.no/nyheter/vesten-skulle-takket-deg-arne/64763895

I dag kommer Arne Treholt og hans nære støttespiller gjennom 25 år Johan Galtung med sin felles bok «Hva var det du prøvde å få til». I boka intervjuer den 80 år gamle professoren sin venn om hans utenrikspolitiske aktiviteter på 1970- og 1980-tallet.

Galtung er imponert over det Treholt forteller, og skriver i boka: «det skulle vært hundrer, tusener av slike T-T, Titov-Treholt dialog-par. Livsviktig i en spent, super-polarisert, situasjon,» skriver Galtung om møtene Treholt hadde med KGBs etterretningsoffiser Titov.

Og fortsetter: «Vesten i sin alminnelighet, og Norge i særdeleshet, skulle ha takket deg for god jobb, Arne, men alt ble tolket innenfor polariseringspsykosens snevre ramme.»

Galtung sier for øvrig at Treholt skriver bedre enn Hamsun i sin bok fra 1984: «Alene er for meg bedre litteratur enn Paa gjengrodde stier.»

Galtung avslutter med at «De svek oss alle», og sikter antakelig til både USA, FBI, CIA, reaksjonære myndigheter og politikere, for« Norge ble uthulet, gjennomboret av totalitær makt.»

For noen dager ble det postet et brev som A T hadde skrevet på den tiden han satt i varetekt. Jeg merket meg at brevet fra den gang, egentlig var en kortversjon av innholdet i boken som A T skrev sammen med Johan Galtung.

Arne Treholt har IKKE erkjent å ha gjort noe av det han ble anklaget for,  hans intensjoner var kun å bringe forståelse over landegrensene i en tid hvor den «kalde krigen» var rådende mellom bl a USA og Sovjetunionen.

 jjjjj

Brevet ble skrevet i 1985 av Arne Treholt som svar på støttebrev fra Ingunn Bjerke Vestre – i 1985.  Har fått begges tillatelse til å gjengi det i denne artikkelen. Tusen takk for det.

Her kan vi alle se Arne Treholts oppriktige ord til Ingunn i 1985. Treholt har bekreftet at  innholdet i brevet fortsatt er like gyldig – altså at han aldri har erkjent å ha gjort det han ble siktet og dømt for. Dette synes vi er viktig for alle å merke seg. Hvorfor skulle de andre som gjorde det samme og verre belønnes, med høye stillinger mens han som ikke skadet rikets sikkerhet skulle straffes så hardt?

Det er iallfall ikke likhet for loven! La oss kreve at de andre også etterforskes.

Det er på høy tid at Arne Treholt får oppreising. Og  ALT kommer frem. De som var med på komplottet mot Arne Treholt og de som dekket over, bør straffes før det er for sent.

Arne Treholt bør få sin sak opp så snart som mulig, la han få oppleve det mens han lever, slik at sannheten kommer frem og feil rettes mens det ennå er mulig.

Stigma, årene han mistet og led er ikke lett å kompensere, men man bør i det minste prøve. Saken ble forsøkt gjennopptatt i 2011, men det ble avslått. Det er stor skam at man nektet han også dette.

Håper på debatt kommentarer –  også gjerne mer info, om noen har det.

Her kan ses og høres  lydopptak fra Rettsaken mot Arne Treholt i 1985:

https://www.vgtv.no/video/78477/hoer-lydopptaket-fra-rettssaken-mot-arne-treholt-i-1985

Klikk for å få tilgang til treholtendelig.pdf

aøemm  tt

 

kappaek

Med hilsen Elin Tønjum

Støtt mitt arbeide med en donasjon. Klikk på link her: https://www.givesendgo.com/G9TSA

av lysetfranord

12 kommentarer på “Saken mot Arne Treholt var et planlagt justismord

  1. Tilbaketråkk: Viktig artikkel om justismordet på Arne Treholt. – Arctic Free Speech – Makta midt i mot !

  2. Nå avdøde Steven Elgesem, innehaver av West Foto på Frogner i Oslo, hadde på 1980-tallet allerede et nært samarbeid med daværende POT. Ifølge ham skal han ha fremkalt og kopiert tusenvis av bilder for den sovjetiske ambassaden i Oslo. (POT) ba ham manipulere et bilde slik at Arne Treholt figurerte med KGBs norske toppsjef. Særskilt en episode husket Elgesem godt da en fra POT ( nå PST ) kom inn i butikken. Med seg hadde han to fotokopier, ett med Treholt og ett med KGBs toppsjef i Norge, Leonid Makarov. Spørsmålet var om Elgesem kunne lage ett foto der de to sto sammen. Han takket nei til det ekstraordinære oppdraget, fordi det var så krevende at det ville involvert en bestemt ansatt. https://www.vg.no/…/ble-bedt-om-aa…/a/10027271/

    • Takk Reidun. Som vi snakket om – dersom man trenger å manipulere bevis, da er det ugler i mosen, da er det noe ALVORLIG galt!

      Det er nok med at ETT bevis jukses med, for at det burde vært slått alarm, og de skyldige i slik manipulering burde vært etterforsket og tatt!

      Det er noe alvorlig galt om politiet kan holde på slik, forfalske bevis i sak etter sak – at dette oppdages og at det likevel ikke blir konsekvenser.

      Det hjelper heller ikke om man oppretter en ny «frikjenningsinstans» som SEFO, som ble kalt slik på folkemunne, hvor de kan etterforske og frikjenne seg selv, uansett hva galt de gjør, om det så er drap, mange eksempler på det også.

      Vet noen hva var KONSEKVENSENE av at det ble avslørt, at det ble jukset og fusket med iallfall 2 beviser i Treholtsaken, helt konkret?

      Penge-beviset var arrangert og juks og så dette med et manipulert bilde.

      Ble det noen konsekvenser for de som jukset? Noen som vet?

      HVORDAN kan man da nekte en sak å komme opp igjen, om det påviselig ble fusket med bevisene?

      Når det er sagt, så er heller ikke rettsystemet alltid fair eller til å stole på.

      Elin Tønjum

  3. Da Arne Treholt fikk avgjørelsen fra Gjenopptakelseskommisjonen for straffesaker, fastslo han selv at hans sak nå er ved veis ende juridisk.

    Kommisjonens avgjørelse kan ikke ankes. Hans tredje forsøk på å få saken opp på ny, lykkes ikke. Men Treholt søker trøst i at det var dissens i kommisjonen, og at også flertallet har kritiske merknader til sider av dommen fra Eidsivating lagmannsrett i 1985, og til de politiske myndighetenes handlemåte før og under saken.
    Politisk og historisk er saken ennå ikke ved veis ende.

    De viktigste grunnene til at en rettskraftig dom i en straffesak skal kunne få ny behandling i retten, er:
    •Det foreligger nye bevis eller nye omstendigheter som kan være egnet til å føre til frifinnelse eller gi mildere straff.
    •Avgjørelsen eller saksbehandlingen er i strid med folkeretten, slik at det er grunn til å anta at en ny behandling av straffesaken vil føre til et annet resultat.
    •Noen som har hatt sentral befatning med saken, har gjort seg skyldig i straffbart forhold med hensyn til saken og det ikke kan utelukkes at dette har hatt innvirkning på dommen.

    Ut fra hva jeg har lest om saken er det urovekkende at saken er avvist 3 ganger.

  4. Jeg er selv en som flere ganger ble invitert til selskap i den russiske ambassaden, da jeg var styremedlem i Operaklubben. Alle vi styremedlemmene der ble invitert, og en av oss som var spesielt interessert i russisk musikk, da hans svigerfar var medlem i Balalaika-orkesteret. Svigerfaren var opprinnelig fra Georgia i den gang Sovjet. Dette styremedlemmet fikk veldig god kontakt med folk på ambassaden og ble invitert til musikalske eventer. Dette styremedlemmet minte meg veldig om Treholt, da han likte å prate med folk som hadde de samme interessene som seg selv.
    På disse sammenkomstene så jeg veldig mange prominente personer fra den norske regjeringen og AP, som Bratteli, Reiulf Steen, Jagland, Nordlie, Johnssen, Førde og noen andre fra AP som jeg ikke husker navnet på. Jeg så også en del fra næringslivet, som ikke jeg visste navnet på, men som de andre i styret visste hvem var. Det var også en del fra AP som ikke var så kjente av oss. Men jeg husker vi diskuterte nettopp dette at det var så mange politikere til stede, for det fikk oss til å tro at det ikke var så farlig å kommunisere med russerne siden vi så at disse politikerne åpenlyst gjorde det. Vel var det under den kalde krigen, men det er viktig å holde sine fiender nært. Vi fra Operaklubben var ikke interessert i politikk, men i kultur og er det noe russerne var og er kjent for, så er det kulturen.
    Jeg for min del har aldri trodd at Treholt var noen spion, og min far som kjøpte alle de bøkene som er nevnt ovenfor, sa også at han ikke trodde at Treholt var skyldig, men et offer fordi de øvrige politikerne var redde for at han skulle ta deres plass da han var langt over deres intelligensnivå. Han ble brukt til å skylde på fordi man var redde for at ordentlige spioner skulle bli avslørt.
    Hvorfor ble ikke noen av de andre norske som jeg så i den russiske ambassaden, tiltalt og etterforsket? At kunstnerne og de fra næringslivet var interessert i å pleie kontakt med russerne er forståelig ut i fra kulturen og hvilke interesser næringslivet har og hadde, men hvilke interesser hadde Bratteli og de andre politikerne for å pleie kontakt, om ikke det var av samme grunn som Treholt, å skape fred og forståelse over landegrensene mellom nære naboer.
    Jeg har også lest bøkene om og av Treholt, og det er ikke til å komme fra at dette er en intelligent og interessant person å ha som samtalepartner. En sosial person som de aller fleste likte, om man da ikke var av den sjalu typen menneske.

  5. Tusen takk for spennende informasjon. Det er mye som tyder på at Treholt ble utsatt for et justismord. Det er viktig å få fokus på hvor korrupt den norske rettsstaten har utviklet seg til å bli. Her et par andre saker som viser noe av det korrupte rettssystemets ansikt i Norge:

    Hans Eirik Olav – offer for justismord
    En mann er nylig fengslet for 4 år – for noe han ikke har gjort.

    Jeg har selv vært med å oppleve grov urett fra norske domstoler. Her bl.a. fra mitt møte med Høyesterett (skriftelig sådan):

    Få er klar over at flere domstoler i norge unnlater å begrunne et høyt antall avgjørelser hvert eneste år (bl.a. kjennelser). Dette er ulovlig og strider med konvensjoner i FN og EMK – som Norge har forpliktet seg til å følge. Til tross for at Høyesterett selv og flere fremtredende advokater avslørte at norsk rettspraksis på dette området var lovstridig og at de skulle endre praksis både i strafferett og sivilrett – er intet gjort – i det minste ikke i sivilrett:

    Høyesterett med ankenekt uten begrunnelse.

    Ellers anbefaler jeg 2-binds verket til Erik Rudstrøm – han har avslørt svært mye korrupsjon – både i regi av norske domstoler, dommere, politikere og politiske partier. Boka er neppe å få kjøpt lenger, man skal kunne lånes i norske biblioteker:

    Frimureriet og de skjulte makteliter. Bind 1 : Om broderskapsbånd i norsk rett og politikk:
    https://www.nb.no/items/ee5e8c244d123177bbbe5cfe7fd3e480?page=0&searchText=frimureriet%20og%20de%20skjulte%20makteliter

    Frimureriet og de skjulte makteliter. Bind 2 : Om broderskapsbånd i verdenspolitikken
    https://www.nb.no/items/34155d6ba0bafb53ff4abcd5d22a7ddb?page=0&searchText=frimureriet%20og%20de%20skjulte%20makteliter

    Kan kort nevne at det er særdeles avslørende at norske mediehus fronter en av norges værste desinformanter – John Færseth, som en slags ekspert på det ene og det andre. Færseth er en puppet for makteliten – som en råtten potet – som villig lar seg bruke for å sverte de som avslører korrupsjon og overgrep i regi av det offentlige:

    Her avsløres Færseth som den uredelige personene han er:
    DET JOURNALISTISKE DOPET – JOHN FÆRSETH OG DAGBLADET:

    Det journalistiske dopet – John Færseth og Dagbladet

    Færseth gir seg ikke og får hjelp av sine konspiratoriske venner i Antirasistisk senter:
    ANTIRASISTISK SENTER MED KARAKTERDRAP OG KONSTRUERT ANTISEMITTISME

    Antirasistisk Senter med karakterdrap og konstruert antisemittisme

    Svadaen til Færseth er nå eksponert i Dagbladet:
    Norgespartiet – en samfunnstrussel?
    https://www.dagbladet.no/kultur/norgespartiet—en-samfunnstrussel/65359423

    Jeg tar med dette om Færseth og pressen – fordi – så lenge pressen løper maktelitens ærend, slik de så alt for ofte gjør, vil samfunnet fortsette å utvikle seg i samme destruktive retning. I dag fungerer pressen, etter mitt skjønn, som et villig redskap for en juridisk, politisk og finansiell elite. Et av de områdene de enklest avsløres i sitt falskspill er hvor ensidig de fremstiller konfliktene i mange land som USA og Norge bomber og ødelegger. Hadde man ikke hatt alternative nettsteder som f.eks. nettsidene til Pål Steigan, Hanne Nabintu Herland, Per-Aslak Ertresvåg og mange andre – ville makteliten hatt tilnærmet total kontroll med informasjonsflyten (med unntak av diverse bøker som kommer ut med jevne mellomrom, og som avslører galskapen i norsk juss, politikk og finans). Her noen smakebiter på denne type informasjon som undertrykkes av den statstro pressen:

    Merk at et omtrent samlet norsk Storting stilte seg bak de samme krigsovergrepene:
    Anmeldelse Jonas Gahr Støre for krigsovergrep i Libya krigen – i dag er Støre partileder, ble aldri sendt til krigsdomstolen i Haag – slapp glatt unna
    http://www.hannenabintuherland.com/news/anmeldelse-jonas-gahr-store-for-krigsovergrep-i-libya-krigen-i-dag-er-store-partileder-ble-aldri-sendt-til-krigsdomstolen-i-haag/

    Når voksne menn lyver og pressen lar dem gjøre det.
    https://steigan.no/2018/04/nar-voksne-menn-lyver-og-pressen-lar-dem-gjore-det/

    Takk for deres innsats Elin og Reidun. Det står respekt av deres innsats for rettferdighet.

    • Kjære Tore. Hjertelig takk for kommentar og ikke minst så mye bra som er lagt ved her. Det er mer enn rystende å lese.

  6. Tilbaketråkk: Åtalet mot Arne Treholt var ett planlagt justitiemord – Bakom kulisserna

  7. Våknet brått i går natt – midt i en sterk drøm.
    I drømmen var jeg midt i en i begravelse, da jeg brått våknet..

    Husker ingen detaljer, bare at det var veldig sterkt..
    Våknet for jeg måtte på toalettet.

    Grunnet på, hva drømmen betydde,
    om dette var et varsel,
    ang om noen jeg kjenner var død eller snart skulle dø?

    Klarte å komme meg til min pc,
    det første jeg så var at noen hadde delt en artikkel
    om at du var død,
    kjære gode Arne så trist jeg ble..

    NEI, tenkte jeg, nei – ikke Arne, ikke ennå..

    Ville så gjerne du skulle få oppleve den oppreising og renvasking..
    som du hadde fortjent og som vi jobbet for.

    Du hadde lovt din far, ALDRI gi opp den kampent..
    Svært ille at du ble nektet de, av de som ikke ville ha sannheten frem.

    Nylig feiret du din 80-års dag med brask og bram, så jeg på fb siden din, for ikke så lenge siden var du på legevakt der du bor med en skade og roste personalet der for glimrende hjelp.

    Du så godt ut på bilder osv, uten at jeg vet noen detaljer.
    16 Januar – Gresk bokutgivelse – din bok –
    Kampen mot Militærjuntaen.
    Et seminar skal holdes der i mars 2023 ang den.

    80 år, er langt levd liv – men du kunne blitt 90 eller 100..

    Slik gikk det ikke. Hvil i fred min venn,
    måtte du få fred og lykke til på din sjels vei videre ❤️

Legg igjen en kommentar